Nyheter

Containerhelg den 22-23 oktober
Lördag 22/10 och söndag 23/10 mellan kl. 10-14 kommer en container finnas tillgänglig på baksidan av Årstavägen 69. Ta chansen att rensa förrådet eller kom förbi på en kaffe. Grovsopor - inte elavfall eller kemikalier (t ex målarfärg).

Stäng dörrar, släpp inte in obehöriga och polisanmäl
Det har varit en del inbrott i föreningen, främst i källarförråden. Se till att alltid stänga dörrar och att inte släppa in obehöriga samt att alltid polisanmäla inbrott och inbrottsförsök!

Häng inte saker på utsida av balkong
Tänk på att det inte är tillåtet att ha balkong/blomlådor som hänger på utsidan av balkongen då dessa kan ramla ner och skada förbipasserande och grannar. Stora flaggor är inte heller tillåtet.

Matavfall: Ska inte slängas i vanliga hushållsavfallet
Från och med årsskiftet har Stockholm Vatten och Avfall nya regler kring matavfall, det är inte längre tillåtet att slängas i vanliga hushållssoporna. Matavfallsinsamling finns i föreningen på baksidan av Årstavägen 55. Papperspåsar kan hämtas på containerhelgen.

Förändring av avgiften
Med anledning av de ökade kostnaderna för de tjänster föreningen köper, ökade kostnader för el och värme samt höjda räntor så kommer avgiften för ditt boende att höjas från 1/1 2023 med 8,5%.

Vill du låna bouleklot? Kontakta !

Hej!

Bokhylla till biblioteket på Årstavägen 79

Det gemensamma ge-och-ta biblioteket i mangelrummet på Årstavägen 79 har rustats med en bokhylla. Passa på att fynda sommarens läsning!

Gröna nyheter

Högstubben Siljansvägen 12

Den vissna tallen vid Siljansvägen 12 har blivit en högstubbe med insekthotell och fågelholkar.

Nya rabatter vid "sushibacken" Slänten bakom sushirestaurangen har fått sig ett lyft med ny plantering av buskar, gräs och blommor.

Fler spaljéer

Fler spaljéer med planteringar har fixats till grillplatsen.

Inbrottsvåg

Tråkigare nyheter är att det har varit en hel del inbrott i föreningen den senaste tiden. Se till att stänga dörrar och inte släppa in obehöriga.

Boulekväll 18/8 - 18.00

Torsdagen den 18:e augusti möts vi vid boulebanan runt 18-tiden. Medtag eget fika, bouleklot finns på plats!

Trevlig sommar önskar styrelsen!

Motioner till årsstämman

Årsstämman kommer att äga rum den 4 maj. Mer information om detta kommer, men boka in datumet redan nu.

Motioner ska, enligt stadgarna, vara styrelsen till handa senast 28 februari genom att de lämnas i brevinkastet till styrelselokalen, Siljansvägen 16A.

Använd motionsmallen som finns nedan eller den utskrivna som sitter i porten.

 

Motionsmall-2022.pdf

 

 

Ändring av avgiften
Styrelsen har beslutat att höja avgiften till föreningen med 2% från 1/1 2022. Anledningen till detta är den allmänna kostnadsökningen på de kostnader föreningen har för drift och underhåll av vår förening.

Torkrum förändring
Föreningen har idag torkrum som inte används så frekvent, dessa torkrum är dessutom kostsamma att driva både ekonomiskt men även ur ett energimässigt perspektiv inte effektiva. Vi kommer därför enbart att behålla 2 torkrum (Årstav 57 samt Siljansv 44) då dessa torkrum både geografiskt är bra placerade inom föreningen men även då båda dessa torkrum har en energieffektivare torkfläkt. Styrelsen har i samband med detta även beställt 2st torkskåp så samtliga tvättstugor kommer att ha både torktumlare och torkskåp. De berörda torkrummen kommer att stängas ner efter årsskiftet när nya torkskåpen finns på plats.

För dig som vill fortsätta använda torkrum (för tex lakan eller dukar) efter årsskiftet ber vi er att boka din tvätttid på Årstav 57 alternativt Siljansv 44, för övrig torkning rekommenderar vi torkskåp eller torktumlare som torkar både snabbare och energieffektivare.

Parkeringstillstånd
Nya parkeringstillstånd börjar gälla fr o m 2022-01-01 och de nuvarande upphör då att gälla. Söndag den 12 december kl. 14-15 samt torsdag den 16 december kl. 18-19 kan de nya tillstånden kvitteras ut på föreningens expedition på Siljansvägen 16A. Om du inte har möjlighet att komma då kan tillstånden hämtas på expeditionen, den första måndagen i varje månad kl. 07.15-07.45.

Litet bibliotek
För dig som är sugen på att läsa en bok, finns ett litet bibliotek i mangelrummet i nr 79. Låna gärna en bok och lämna en annan, så kan någon granne också få möjlighet att läsa.

 

Glöggmingel den 12 december
Styrelsen önskar er välkomna till glöggmingel med föreningen, den 12 december kl. 12.00-13.00. Minglet kommer att äga rum vid föreningens grillplats mellan Siljansvägen 32 och Siljansvägen 26. Det kommer att bjudas på alkoholfri glögg och pepparkakor. Ta tillfället i akt och lär känna föreningens styrelse och andra boende, samt hämta ut parkeringstillstånd för 2022. Vi ses där!

Hemsida och nyheter
För att snabbare få nyheter gå in på hemsidan och registrera din e-postadress www.stockholmshus9.se   Du kan också ladda ner Fastighetsägarnas boendeapp till din telefon (sök på ”Boendappen Avy”), för att göra en felanmälan, få information och  betala dina avier.

 

Styrelsen önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!